DamBelang: “Zienswijze Molenpad meer dan 500 keer ondertekend!”

Sinds de groep DamBelang voor het eerst van zich heeft laten horen tijdens de spandoekactie ‘StoP de Waanzin!’ is de aanhang enorm gegroeid. De zienswijze betreffende het Molenpad is al meer dan 500(!) keer ondertekend en inmiddels officieel aangeboden aan het College van B&W.

“Het is gewoon superfijn wanneer zoveel inwoners en ondernemers achter je ideeën gaan staan!” Laat Leon de la Croix, een van de DamBelangers weten. “Toen we teleurgesteld uit verschillende ‘burgerparticipatieprojecten’ kwamen hebben we het heft in eigen hand genomen. We waren het spuugzat dat er in plaats van geluisterd, alleen maar ‘gemanaged’ werd met onze mening.”

Veel support

Veel bewoners en ondernemers uit Leidschendam-Zuid en het Damcentrum ervaren dezelfde problemen. Het bijzondere aan DamBelang is dat los van politieke opvattingen de DamBelangers eensgezind zijn over de oplossingen. Een veelgehoorde opmerking is dat voor het huidige College ‘het hek letterlijk van de Dam is’.

Belangrijk

“Het is zo belangrijk dat de gemeente serieus gaat kijken naar het toevoegen van parkeerplaatsen aan het Molenpad” aldus Tara Vreeburg. Het zou de doodsteek zijn voor ons mooie centrum en een parkeertsunami in Leidschendam-Zuid veroorzaken wanneer een toekomstig College de plannen niet wijzigt.”

Verkiezingen

Tijdens de verkiezingscampagne bleek DamBelang ook een factor van belang te zijn. Zo ging de groep in gesprek met staatssecretaris Mark Harbers en werd de groep tijdens verschillende debatten genoemd. Ook na de verkiezingen zal DamBelang van zich laten horen. DamBelang is gestart met de ansichtkaartactie. Een eenvoudige manier waarop inwoners hun mening aan het toekomstige College kenbaar kunnen maken. Kijk voor meer informatie op www.dambelang.nl.

In het rood het gedeelte van de Damcentrum waar veel parkeerplaatsen zullen verdwijnen.

Met vriendelijke groet,

DamBelang

Stop de Waanzin!

DamBelang is een groeiende groep bewoners, ondernemers en belanghebbenden welke zich hebben verenigd om de belangen van het Damcentrum en Leidschendam-Zuid te behartigen.